Pırlanta Montür Çeşitleri Nelerdir? - BLOG - Blue Diamond
Menu
Sepet Beğendiklerim Arama

Pırlanta Montür Çeşitleri Nelerdir?

Pırlantanın yerleştirildiği çerçeve olan montür, mücevher modellerinin tasarımını doğrudan etkiler. Çünkü pırlantanın nasıl yerleştirildiğine bağlı olarak tasarımlarda ışıltı farklı şekilde ön plana çıkar. Mücevherin türü ve estetik beklentilere göre kullanılan montür çeşitlilik gösterebilir. Genellikle pırlanta mücevher modellerinde halo, dört tırnaklı, kanal ve pave olmak üzere farklı türde ve özellikte montürler tercih edilir. Peki ama pırlanta montür çeşitleri nelerdir?

Pırlanta Montür Türleri

Pırlanta montür çeşitleri nelerdir sorusu kapsamında farklı türde montürlerin pırlanta mücevher tasarımlarında kullanılabildiğini belirtmek mümkündür. Mücevher modellerinde hangi montürün kullanılacağı, taşın ne şekilde konumlanacağının belirlenebilmesi açısından önemlidir. Ayrıca doğru montür kullanımı, taşın kalitesinin vurgulanmasını da olanaklı hale getirir.

Mücevher modellerinde tercih edilen montür çeşitleri genel hatlarıyla şu şekilde sıralanabilir:

  • Halo montür
  • Dört tırnaklı montür
  • Kanal montür
  • Pave montür

Belirtilen montür çeşitlerinin özellikleri farklılık gösterir. Bu nedenle mücevher modelinin türüne en uygun montürün kullanılması bir hayli önemlidir.

Halo Montür

Pırlanta montür çeşitleri nelerdir sorusunun cevaplarından biri olan halo montür, ana taşın etrafına küçük taşlarla çerçeve yapılması ile gerçekleştirilir. Pırlantanın olduğundan daha büyük bir görünüm elde etmesi amacıyla tercih edilir. Bunun yanı sıra mücevher modelinin çok daha zarif ve şık detaylarla hareketlilik kazanması amacıyla da kullanıldığını belirtmek mümkündür.

Dört Tırnaklı Montür

Genellikle prenses kesim pırlantalarda kullanılan dört tırnaklı montür, taşın daha büyük görünmesini sağlayan montür çeşitleri arasında yer alır. Bu montürde pırlanta, metal pençeler kullanılarak sabitlenir. Böylelikle maksimum ışık girişi desteklenir. Pırlantanın çok daha güvenli bir şekilde yerleştirilmesini sağlayan dört tırnaklı montür, zamansız ve klasik tasarımların ortaya çıkmasını olanaklı hale getirir. Bu nedenle yenilikçi bir şekilde kullanılabildiğini belirtmek mümkündür.

Kanal Montür

Pırlanta montür çeşitleri nelerdir sorusunun cevapları arasında kendisine yer bulan kanal montür, pırlantanın iki metal yay arasına yerleştirilmesini ifade eder. Pürüzsüz ve düz yüzey oluşturan iki metal arasındaki pırlanta, son derece güvenli bir şekilde mücevher modelinde yer alır. Bu durum, mücevherin konforlu bir şekilde kullanılmasını olanaklı hale getirir.

Pave Montür

Pırlanta taşların yan yana yerleştirilip birleştirilmesiyle gerçekleştirilen pave montür, taşların zemin üzerine güvenli bir şekilde yerleştirilmesini mümkün kılar. Metal zemin üzerine yerleştirilen pırlantalar, minik uçlarla sabitlenerek oldukça estetik ve şık bir pırlanta görünümünün elde edilmesini sağlar. Pırlanta montür çeşitleri nelerdir sorusuna verilebilecek cevaplar arasında bulunan pave montür, farklı kesim pırlantalarda rahatlıkla kullanılabilir. Bunun yanı sıra mücevherin son derece sofistike bir görünüm elde etmesini sağlar.

Tırnaksız Montürler

Pırlantanın metal bir zemin üzerine tutturulabilmesi için tırnak kullanılmaz. Bunun yerine taşlar kendiliğinden bir arada tutulur. Pırlanta montür çeşitleri nelerdir sorusuna verilebilecek yenilikçi cevaplardan bir tanesi olan tırnaksız montür, pırlantanın ışık almasını destekler. Böylelikle çok daha yenilikçi ve dikkat çekici pırlanta tasarımları ortaya çıkar.

Pırlantada Montür Neden Önemlidir?

Pırlanta mücevher tasarımlarında montür kullanımı oldukça önemlidir. Çünkü montür, pırlantanın yerleştirildiği çerçeve olup mücevherin ne kadar parıltılı bir görünüm elde edeceğini belirler. Bu nedenle pırlanta montür çeşitleri nelerdir sorusu dahilinde farklı özellikteki montürlerin sıklıkla kullanıldıklarını söylemek olanaklıdır.

Montür, pırlantanın estetik görünüp görünmeyeceğini belirlemenin yanı sıra pırlantanın güvenli bir şekilde mücevher modelinde yer almasını da doğrudan etkiler. Bu nedenle pırlantada montürün doğru bir şekilde kullanılması oldukça önemlidir.

Blue Diamond tarafından incelikli bir şekilde tasarlanan, yenilikçi detaylarıyla ön plana çıkan pırlanta mücevher modellerine zahmetsizce ulaşabilirsiniz. Böylelikle hayatın her anında eşsiz bir görünüm elde edebilirsiniz.

Blue Diamond

Güvenli
Alışveriş

Blue Diamond

Sigortalı
Ücretsiz Teslimat

Blue Diamond

Ömür Boyu
Garanti

Blue Diamond

Özel
Hediye Kutusu

Blue Diamond

Ücretsiz
Ölçü Değişimi

Blue Diamond

Kolay İade
Garantisi

Blue Diamond

Yüksek
Işıltı

Blue Diamond

Işıklı
Yüzük Kutusu

Yukarı Çık