Altın Nasıl Anlaşılır? Tespit Yöntemleri - BLOG - Blue Diamond
Menu
Sepet Beğendiklerim Arama

Altın Nasıl Anlaşılır? Tespit Yöntemleri

Altın, doğanın eşsiz ve ayrıcalıklı bir armağanıdır. Bu nedenle geçmişten bugüne birçok mücevherin üretiminde incelikli bir dokunuşta bulunan altın, parlaklığı ve göz alıcılığı ile görenleri büyülemeye yeter. Altının değer kattığı mücevher modelleri, özel günlerde ve gündelik kombinlerde; vazgeçilmez bir tamamlayıcı olarak kullanılabilir. Gerçek altının anlaşılmasını sağlayan çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Peki ama altın nasıl anlaşılır tespit yöntemleri, altını anlamanın yolları nelerdir?

Altın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Altın mücevher alırken mücevherde gerçek altın kullanılıp kullanılmadığından emin olunması gerekir. Blue Diamond, güvenli bir hizmet sunmakta olup sizlere kaliteli ve yenilikçi tasarımlara sahip altın mücevher modelleri sunar.

Altın alırken güvenilir satıcının yanı sıra şu hususlara dikkat etmeniz faydalı olabilir:

  • Altının kaç ayar olduğunu titiz bir şekilde kontrol edin. Altın ayarını biliyor olmanız, mücevher modelinde kaç ayar saf altın olduğunu anlamanızı sağlayabilir.
  • Altın mücevherin sertifikalı bir şekilde satıldığından emin olun. Sertifika, mücevher kullanılan altının detayları hakkında bilgi edinmenizi sağlar.
  • Altının ağırlığını hassas terazi yöntemi ile doğrulayın. Bu konuda alanında uzman kişilerden yardım talep edebilirsiniz.

Belirtilen hususların tamamı, altın mücevher satın alırken dikkat edilmesi gerekenleri ifade eder. Dolayısıyla bu tür unsurlara dikkat etmeniz, istediğiniz altın mücevher modeline zahmetsiz bir şekilde ulaşmanızı olanaklı hale getirir.

Gerçek Altını Tespit Etmenin Pratik Yolları

Gerçek altını tespit etmek için evde uygulanabilecek çeşitli yöntemler bulunur. Bu yöntemlerin her biri, satın aldığınız mücevherde gerçek altın bulunup bulunmadığını kolaylıkla tespit etmenizi sağlayabilir. Altın nasıl anlaşılır tespit yöntemleri sorusu dahilinde uygulayabileceğiniz yöntemler genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

  • Altının ayırt edici özelliklerini inceleyin.
  • Üretici damgasını kontrol edin.
  • Su testi yapın.
  • Mıknatıs testi uygulayın.

Çok daha profesyonel bir destek almak istiyorsanız Blue Diamond uzmanlığından yararlanabilirsiniz.

Altının Ayırt Edici Özellikleri

Gerçek altının dikkat çeken çeşitli özellikleri bulunur. Bu özellikler, bir mücevherde gerçek altın kullanılıp kullanılmadığı hakkında detaylı bilgi edinilmesini sağlayabilir. Bu nedenle altının ayırt edici özelliklerini ön planda tutarak gerçek altın ile sahteyi ayırt edebilirsiniz. Ayrıca gerçek altın mücevherinizi doğru şekilde muhafaza etmeniz önemlidir. Diğer mücevher ile bir arada saklanması, zamanla çizilmesine sebebiyet verebilir.

Üretici Damgasını Kontrol Edin

Altını anlamanın yöntemlerinden bir diğeri, üretici damgasını kontrol etmektir. Mücevherin hangi marka tarafından üretildiği, üretici damgasında yer alır. Mücevherin kalitesi ve orijinalliğinin doğrulanabilmesi için üretici damgasını incelemek son derece önemlidir.

Su Testi Yapın

Altın nasıl anlaşılır tespit yöntemleri sorusu dahilinde, evde uygulayabileceğiniz testler arasında su testi yer alır. Bu test, altının yoğun bir metal olması özelliğinin test edilmesi olarak da ifade edilebilir. Gerçek altın son derece yoğun olup bir bardak su içerisine atıldığında dibe batar. Eğer altın mücevheriniz suyun yüzeyinde kalıyorsa mücevherde sahte altın kullanılmıştır.

Mıknatıs Testi Uygulayın

Altın, manyetik olmayan bir metaldir. Dolayısıyla mıknatısı altın mücevherin yakınına getirdiğinizde altın, mıknatısla tepkimeye girmemelidir. Tepkimeye girmesi halinde mücevherde sahte altın kullanılmıştır.

Zarif, göz alıcı, yenilikçi ve özgün tasarımlarıyla kadınların her an kendilerini eşsiz hissetmesini sağlayan Blue Diamond; farklı tarzlara hitap eden tasarımları benzersiz bir koleksiyon üzerinden sunuyor. Siz de tarzınızla son derece bütünlüklü bir görünüm elde edebilen tasarımlar arasından arzu ettiklerinize güvenilir ödeme yöntemlerini kullanarak zahmetsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Blue Diamond

Güvenli
Alışveriş

Blue Diamond

Sigortalı
Ücretsiz Teslimat

Blue Diamond

Ömür Boyu
Garanti

Blue Diamond

Özel
Hediye Kutusu

Blue Diamond

Ücretsiz
Ölçü Değişimi

Blue Diamond

Kolay İade
Garantisi

Blue Diamond

Yüksek
Işıltı

Blue Diamond

Işıklı
Yüzük Kutusu

Yukarı Çık