Bileklik Ölçüsü Nasıl Alınır? Yöntemler Nelerdir? - BLOG - Blue Diamond
Menu
Sepet Beğendiklerim Arama

Bileklik Ölçüsü Nasıl Alınır? Yöntemler Nelerdir?

Bileklik ölçüsü alma yöntemleri, doğru ölçüdeki bilekliğin keşfedilebilmesi için önemlidir. Bileğe bol gelen ya da çok dar olduğundan bileği sıkan modeller, konforlu bir kullanımı engeller. Bu nedenle bilek ölçüsüyle uyumlu modellerin tercih edilmesi oldukça önemlidir. Bu noktada, bileklik ölçüsü nasıl alınır sorusu ön plana çıkar. Ev ortamında bileklik ölçüsü almak için tercih edilebilecek birkaç yöntem mevcuttur. İp kullanımı, mezura ile bileğin ölçülmesi bunlardan birkaçıdır. Peki ama bileklik ölçüsü nasıl alınır? Ön plana çıkan yöntemler nelerdir?

Adım Adım Doğru Bileklik Ölçüsü Alma Yöntemleri

Doğru bileklik ölçüsü alabilmek için kullanılabilecek pek çok işlevsel yöntem bulunur. Bu yöntemler, farklı işlem basamaklarına sahiptir. Dolayısıyla tercih ettiğiniz yöntemin nasıl uygulandığı ile ilgili detaylı bilgi edinmeniz önemlidir.

Çap Yöntemi

Sıklıkla kullanılan çap yöntemi, daha önceden kullandığınız bileklik üzerinden ölçüm yapmanızı sağlar. Önceden kullandığınız bilekliğin çevresini bir mezura yardımıyla ölçün. Bileziğin iç çapını ölçerken en geniş alanı üzerinden ölçüm yaptığınızdan emin olmalısınız. Son olarak cetvel yardımıyla bilekliğin iç çapının karşılık geldiği değeri bulun. Belirlediğiniz değeri, bileklik ölçü skalasında bulduğunuzda bileğinizi ölçmüş olursunuz. 

Bilek Çevre Yöntemi

Bileklik ölçüsü nasıl alınır sorusunun cevapları arasında yer alan bilek çevre yöntemi, bileğin çevresinin ölçülmesini sağlar. Bir parça kağıt ya da mezura alın. Mezurayı bileğinize sarıp iki ucun birleştiği noktayı bir kalem yardımıyla işaretleyin. Ardından mm cinsinden bir cetvel ile işaretleme gerçekleştirdiğiniz noktayı ölçüp ölçü tablosundan bilek çevre değerinin neye karşılık geldiğini bulun.

El Şekli Çevre Yöntemi

El şekli çevre yöntemi, ev ortamında bilek ölçüsünün gerçekleştirilmesini sağlar bileklik ölçüsü nasıl alınır sorusunu cevaplar. Bu yöntem için genel olarak aşağıdaki adımları sırasıyla uygulamalısınız:

  • Elinizin tüm parmaklarını birleştirin. Avuç içiniz yukarı baksın. Baş parmağınızın ucunu serçe parmağınız ile birleştirip bir ip ile elinizin çevresini baş parmak kökünüzün hizasında olacak şekilde sarın.
  • İki ucun birleştiği noktadan ipi kesin. Mm cinsinden bir cetvel kullanarak ipi ölçün.
  • Ölçtüğünüz değerin bileklik ölçü tablosunda neye karşılık geldiğini bulun.

Belirtilen adımların her biri, bilek ölçünüzü doğru bir şekilde almanızı sağlayacaktır.

Bileklik ve Bilezik Ölçüsü Alırken Nasıl Bakılır?

Bileklik ölçüsü alırken doğru sonuç veren ölçüm yöntemleri kullanılarak bilekliğin çevresinin mm cinsinden değeri öğrenilir. Değerin ölçüm tablosunda neye karşılık geldiği bulunur. Böylelikle bileklik ölçümü sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmiş olur. Doğru ölçüm, bileğe tam anlamıyla uyan bileklik modellerinin keşfedilmesini sağlar. Bu nedenle kullanılan yöntem oldukça önemlidir.

Evde Bilek Nasıl Ölçülür?

Evde bilek ölçmek için el şekli çevre yöntemi, bilek çevre ve çap yöntemi olmak üzere işlevsel tekniklerden herhangi bir tanesi tercih edilir.  Bu tekniklerin özelliği, ev ortamında kolaylıkla uygulanabilir olmasıdır. Bileklik ölçüsü nasıl alınır sorusu dahilinde bileğinizi doğru bir şekilde ölçerek gerçekleştirdiğiniz ölçümün, tabloda hangi değerlere karşılık geldiğini bulabilirsiniz. Kadınlarda ortalama ve standart bileklik boyu da mevcuttur. 18 cm, ortalama bilek boyutu olup bu değere karşılık gelen ölçüdeki bilekliklerin tercih edilmesi olanaklıdır.  

Bileklik Ölçüsü Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bileklik ölçüsü alırken yöntemin doğruluğu ve tekniğin profesyonel bir şekilde uygulanmasına dikkat edilmelidir. Bunun yanı sıra bileklik ölçüsü alırken nelere dikkat edilmelidir sorusunun cevapları genel hatlarıyla şu şekilde sıralanabilir:

  • Ölçümü gün içinde farklı zamanlarda tekrarlayın.
  • Hangi bilekte kullanılacaksa o bilek üzerinden ölçüm yapabilirsiniz.
  • Bileklik modellerinde kullanım şekilleri farklılık gösterebilmektedir. Bazı modeller daha kalın olurken bazı modeller ince olarak sunulmaktadır. Esneklik ve kullanım konforu düşünülerek seçim gerçekleştirilebilir.
  • Tarzınıza uygun modelleri tercih edin.

Günlük ya da özel davetlerde her kombine uygun, yaratıcı ve özgün detaylara sahip bileklik modellerini Blue Diamond’da bulabilirsiniz. Tarzınıza hitap eden tasarımları inceleyerek, birbirinden eşsiz modellere kolayca ulaşabilirsiniz.

Blue Diamond

Güvenli
Alışveriş

Blue Diamond

Sigortalı
Ücretsiz Teslimat

Blue Diamond

Ömür Boyu
Garanti

Blue Diamond

Özel
Hediye Kutusu

Blue Diamond

Ücretsiz
Ölçü Değişimi

Blue Diamond

Kolay İade
Garantisi

Blue Diamond

Yüksek
Işıltı

Blue Diamond

Işıklı
Yüzük Kutusu

Yukarı Çık