Alyans Seçimi İçin Püf Noktalar - BLOG - Blue Diamond

Alyans Seçimi İçin Püf Noktalar

Alyans; evlilik sürecindeki en değerli, estetik ve zarif mücevher modelidir. Çünkü kadim tarihi boyunca her zaman çiftlerin birbirlerine olan sevgilerini, sonsuz aşklarını ve bağlılıklarını simgelemiştir. Sarı, beyaz ya da pembe altından tasarlanır ve ışıltılı görünümüyle çiftlerin ömür boyu kullanacakları bir mücevher modelini temsil eder. Bu nedenledir ki alyans seçimi oldukça önemlidir. Alyans seçimi için püf noktalar, doğru ve kullanışlı bir alyansın satın alınmasına katkıda bulunur. 

Seçim yaparken kişisel tarzınızı ön planda tutabilir, altın rengine dikkat edebilir ve günlük hayatta rahatça kullanabileceğiniz modelleri tercih edebilirsiniz. İşte alyans seçimi için püf noktalar!

Aşkın Sonsuz Simgesi: Alyansın Tarihi ve Anlamı Nedir?

Alyans, antik Yunan ve Mısır toplumlarında sıklıkla evliliğin sembolü olarak kullanılmış olup sonsuz aşk, sevgi ve bağlılığı ifade eder. MÖ 3000’li yıllarda Mısırlılar, deri ve papirüs gibi malzemeler kullanarak basit yüzükler tasarladı. Bu yüzükler, evlilik sürecinde çiftler tarafından eşsiz anlamları nedeniyle kullanıldı.

Mısırlılardan ilham alan Romalılar için de alyans, oldukça özel ve değerli bir mücevher modeli oldu. Düğün günü “anulus pronubus” şeklinde adlandırılan düğün yüzükleri takılırdı. Her biri şık, her biri anlamlıydı.

Orta Çağ Dönemi’nde alyans, son derece kutsal bir mücevher olarak değerlendirildi. Bu nedenle birçok toplumda alyans takmak, dini bir anlam kazanarak yaygınlaşmaya başladı. Kutsal anlamının yanı sıra alyansın yuvarlak şekli, sonsuzluğu ifade ettiğinden uzun ve mutlu birliktelikler için alyans önemli bir hal almaya başladı. Günümüzde ise birçok toplum, şık ve zarif detaylarla tasarlanan alyanslar sayesinde hem çok özel duyguları hissediyor hem de kombinlerine estetik bir dokunuşta bulunuyor.

Alyans Seçimi Rehberi

Alyans seçimi için püf noktalar, alyansın değerini ön planda tutmak ve çiftlerin kişisel tarzlarına hitap etmek adına son derece önemlidir. Dolayısıyla alyans seçim rehberi ile sizin için en özel tasarımları satın alabilirsiniz. Alyansta kullanılan altının ayarı ve gramı, rengi; tasarımsal özellikler gibi hususlara dikkat ederek tarzınıza hitap eden modellere sahip olabilir, mutlu birlikteliklerinize estetik bir dokunuşta bulunabilirsiniz.

Alyans Metalleri Nelerdir?

Alyans tasarımlarında kullanılan metaller; genellikle altından oluşmaktadır. Bunun yanı sıra gümüş, paladyum, platin, titanyum ve paslanmaz çelik alyans çeşitleri de vardır. Blue Diamond alyansları altın içeriklidir ve aşkınızı sonsuz kılacak en değerli ve en popüler alyans modellerini sizlere sunmaktadır. 

Altın, alyans yapımında tercih edilen popüler bir metaldir. Çünkü altın hem dayanıklıdır hem de son derece ışıltılı ve estetik bir görünüme sahiptir. Alyans seçimi için püf noktalar arasında yer alan alyans metalleri, ne tür bir tasarım istediğinize karar vermenizi sağlar. Eğer oldukça zarif ve estetik bir tasarım arzuluyorsanız altın kullanılarak tasarlanan modeller arasından tercihte bulunabilirsiniz.

Altın, farklı renklere sahip olup bu renkler, tasarımsal farklılıkların oluşmasını sağlar. Sarı altın, genellikle çok daha klasik tasarımlarda kullanılır. Beyaz altın, modellere sıra dışı bir dokunuşta bulunur. İncelikli ve modern bir tasarım için ise daha çok pembe altın tercih edilir. Ayrıca tasarımlarda altının gramı ve ayarı da farklılık gösterebilir. Çoğunlukla 14 ayar altın tercih edilir.

Alyans Çeşitleri Nelerdir?

Alyans çeşitleri; bombeli, düz, pırlanta taşlı modeller, oymalı alyanslar şeklindedir. Düz alyanslar, son derece sade ve pürüzsüz bir tasarıma sahiptir. Alyans seçimi için püf noktalar kapsamında sade tasarımlardan hoşlanıyorsanız düz alyans modellerini tercih edebilirsiniz. Öte yandan kavisli bir yüzeye sahip olan bombeli alyanslar, konforlu bir kullanım sağlayabilir. Bunun yanı sıra son derece estetik ve zarif tasarımlarıyla dikkat çeker.

Çok daha hareketli tasarımlardan hoşlanıyorsanız pırlanta taşlı modelleri tercih etmeniz mümkündür. Işıltısıyla görenleri büyüleyen pırlanta, altın ile muhteşem bir uyum yakalar. 

Üzerinde farklı desen ya da oymaların bulunduğu oymalı tasarımlar, son derece şık ve zarif görünümleriyle dikkatleri üzerine çeker. Eğer bu tür tasarımlardan hoşlanıyorsanız, oymalı modelleri tercih edebilirsiniz. 

Alyans Ölçüsü Nasıl Alınır?

Alyans ölçüsü, alyans seçimi için püf noktalardan biridir. Alyans ölçüsü almak için çap ve çevre yöntemleri gibi geleneksel teknikler kullanılabilmekte olup en güvenilir yöntem, uzmanlardan destek talep etmektir. Klasik yöntemlerden biri olan kağıt şerit kullanımı, parmağınızın etrafına bir kağıt sarıp kağıtların bir araya geldiği uç noktaları işaretleme adımlarının uygulanması ile gerçekleştirilir. İşaretlediğiniz noktaları cetvel üzerinden kontrol ederek hangi değere karşılık geldiğini bulabilirsiniz.

Parmağınızın çevresini bir mezura ile ölçebilir, değerin uluslararası alyans ölçüsünde hangi değere karşılık geldiğini bulabilirsiniz. Bu yöntemler her ne kadar kolay ve pratik olsa da en doğru sonuç, profesyonel ölçümlerle alınır. Bir uzmana gidebilir, özel yüzük ölçüm aletleriyle parmak ölçünüzün alınmasını sağlayabilirsiniz. Yüzük ölçüsünün doğru bir şekilde belirlenmesi, alyans seçimi için püf noktalar arasında yer alan uygun ölçüyü tespit etmeyi ve parmağınız için ideal yüzüğü satın almanızı sağlayacaktır. Ayrıca detaylı bir şekilde değinmiş olduğumuz yüzük ölçüsü nasıl alınır başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Alyans ve Tektaş Yüzükler İle Bütünlük Sağlayabilirsiniz

Alyans seçimi için püf noktalar arasında değerlendirilebilen tasarımsal özellikler, fark yaratan modellere ulaşmanızı sağlar. 3 renkli, 2 renkli ya da tek renkli modeller; bombeli alyans tasarımları ve daha fazlası, kombinlerinize incelikli bir dokunuşta bulunmanızı destekler. Şık ve zarif detaylarıyla ön plana çıkan alyanslarınızı tektaş yüzüklerinizle bir arada kullanarak çoklu stile uygun bir kombin elde edebilirsiniz.

Birbirinden yenilikçi, zarif detaylı ve şık tasarımların bir arada bulunduğu modelleri sizlerle buluşturan Blue Diamond; en özel tasarımları satın almanızı sağlıyor. Tarzınızla uyumlu alyans modelleri ile kombinlerinize eşsiz dokunuşlarda bulunabilir, tarzınızı her ortamda ön plana çıkarma şansı elde edebilirsiniz.

Blue Diamond

Güvenli
Alışveriş

Blue Diamond

Sigortalı
Ücretsiz Teslimat

Blue Diamond

Ömür Boyu
Garanti

Blue Diamond

Özel
Hediye Kutusu

Blue Diamond

Ücretsiz
Ölçü Değişimi

Blue Diamond

Kolay İade
Garantisi

Blue Diamond

Yüksek
Işıltı

Blue Diamond

Işıklı
Yüzük Kutusu

Yukarı Çık