Menu
Sepet Beğendiklerim Arama

Nişan Töreni İçin Geline ve Damada Hangi Takılar Alınmalı?

Evlilik sürecine giren çiftler birçok zorlayıcı aşamadan geçer. Tatlı bir telaşın olduğu bu dönem ailelerin kültürlerine göre farklı organizasyonlara ev sahipliği yapabilir. Bu organizasyonlardan biri de hiç şüphesiz nişan törenidir. Çiftler için evlilik sürecinin önemli bir dönemeç noktası olan nişan töreni, sadece duygusal birlikteliğin bir nişanesi değildir. Aynı zamanda geleneklerin aileler ve çift nezdinde uygulandığı bir organizasyondur. Tam da bu yüzden nişan töreni hakkında çiftlerin merak ettiği birçok konu ve soru vardır. Bu konulardan biri de nişan töreni için geline ve damada hangi takılar alınmalı, sorusudur. Geleneklere göre farklılık gösterse de evlilik sürecindeki diğer organizasyonlarda olduğu gibi nişan töreninde de çiftlerin ya da ailelerinin bazı sorumlulukları vardır. Nişan töreni için geline ve damada hangi takılar alınmalı, merak ediyorsanız; işte bilmeniz gereken her şey!

Nişanda Geline Ne Takılır?

Nişan töreni, birçok geleneksel detayla doludur. Bu detayların her biri kendi içerisinde özel bir anlama sahiptir. Takı takmak, bu unutulmaz organizasyonda çiftler ve aileler arasındaki bağı ve saygıyı simgeleyen önemli bir gelenektir. Çok büyük oranda nişan töreninde takılacak olan yüzükler karşılıklı olarak aileler tarafından alınır. Gelin için nişan yüzüğünü genellikle erkek tarafı, damat için ise nişan yüzüğünü gelin tarafı alır. Bu, pek çok aile tarafından takip edilen yaygın bir gelenek olarak kabul edilir. Nişan töreni için geline ve damada hangi takılar alınmalı, sorusuna ise gelin özelinde verilebilecek oldukça geniş yelpazeli cevaplar vardır.

Nişan Yüzüğü

Nişan töreni için geline ve damada hangi takılar alınmalı sorusuna verilecek ilk yanıt hiç şüphesiz nişan yüzüğüdür. Geleneksel olarak geline takılan nişan yüzüğü elmas, pırlanta veya diğer değerli taşlardan oluşan yüzüklerdir. Geline takılacak yüzüğün tasarımı ise çok büyük oranda gelinin kişisel tarzı, beklentileri ve istekleri doğrultusunda olmalıdır.

Kolye

Geline nişan töreni kapsamında hediye edilebilecek bir diğer mücevher ise kolyedir. Nişan yüzüğü dışında olan mücevher ve takılar genellikle erkek tarafının inisiyatifi doğrultusunda belirlenir. Kolye de bu takılardan biridir. Özellikle pırlanta ve inci kolyeler, nişan töreni için unutulmaz bir armağandır. Yine gelinin kişisel tarzı göz önünde bulundurularak seçim yapılabilir.

Pırlanta Set

Nişan töreninde geline armağan olarak verilen takılardan biri de setlerdir. Pırlanta setler, evlilik sürecinin diğer organizasyonlarında da gelinin muhteşem görünümüne kusursuz bir dokunuş yapmasını sağlar. Dolayısıyla gelinler tarafından pırlanta setler sıklıkla tercih edilir. Setlerin gelinliğe uyumlu olması, bu noktada göz önünde bulundurulması gereken bir detaydır.

Küpe

Evlilik sürecinin her aşamasında çiftler daima göz önündedir. Gelinler için de bu durum çok daha fazla önem arz edebilir. Yüz güzelliğini ön plana çıkarabilecek küpeler, bu kapsamda gelinler için nişan töreninde muhteşem bir armağandır.

Bileklik

Geleneksel olarak nişan töreninde en yaygın biçimde tercih edilen takılardan biri de bilekliktir. Genellikle yörelere ve geleneklere göre farklılık gösteren geline bileklik alma adeti düğün ya da kına organizasyonunda da olabilir.

Nişanda Damada Ne Takılır?

Nişan töreni için geline ve damada hangi takılar alınmalı, sorusuna damat özelinde verilebilecek cevaplar ise daha sınırlıdır. Gelinin ailesi tarafından alınması gereken bu takılar çok büyük oranda aksesuarları ve nişan yüzüğünü içerir.

Nişan Yüzüğü

Nişan töreni için tıpkı geline olduğu gibi damada da alınması gereken en önemli takı hiç şüphesiz yüzüktür. Tercih edilecek nişan yüzüğü geline alınan yüzükle benzer tasarıma sahip olabilir ve damadın tarzına hitap etmelidir.

Saat

Nişan organizasyonunda damada gelinin ailesi tarafından birçok farklı takı, aksesuar veya mücevher de alınabilir. Bunlar arasında ilk akla gelen ise hiç şüphesiz saattir. Saatin yanı sıra kol düğmesi, kravat iğnesi ya da benzeri türden aksesuarlar da tercih edilebilir.

Blue Diamond seçkisi ve güvencesiyle evlilik sürecinin her aşamasına pırlantalı bir dokunuş yapın. Ayrıca söz ve nişan törenlerinin en çok tercih edilen mücevherleri yazımızdan da detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Blue’nun birbirinden eşsiz koleksiyonlarında en özel günlerinizi ölümsüz kılacak muhteşem mücevherler sizleri bekliyor!

Blue Diamond

Güvenli
Alışveriş

Blue Diamond

Sigortalı
Ücretsiz Teslimat

Blue Diamond

Ömür Boyu
Garanti

Blue Diamond

Özel
Hediye Kutusu

Blue Diamond

Ücretsiz
Ölçü Değişimi

Blue Diamond

Kolay İade
Garantisi

Blue Diamond

Yüksek
Işıltı

Blue Diamond

Işıklı
Yüzük Kutusu

Yukarı Çık